PWO GUIDE

 

En preworkout intas ca 15-30 minuter före träning. Inget nödvändigt men något som faktiskt hjälper många då dom får en kick av det, ökad fokus och en bättre pump under träningspasset.

Under normal träning och lean bulk tar Jag personligen enbart Beta Alanin, Te-extrakt och Koffein innan träningen men när jag tränar under deffen brukar jag använda mig av blandningen nedan för att få den extra kicken.

Du kan göra din egen PWO och köpa ingredienserna när diverse webshoppar har utförsäljning. Det går också att hitta färdiga preworkouts på kampanjer. Nackdelen är att många PWO har alldeles för låga doser för att göra någon nytta.

 

strong woman is drinking sports nutrition

 

En bra PWO behöver inte innehålla mycket, några bra ingredienser är:

  • Koffein 200-300 mg, koffein är bra för mer än energikicken, det ökar också dina musklers uthållighet och styrka.
  • Beta Alanin 5 g, är en naturligt förekommande aminosyra som minskar din trötthet under passet, förbättrar anaerob fysisk kapacitet, och kan påskynda muskeltillväxten
  • L-Citrulline 8 g, är en aminosyra som förbättrar musklernas uthållighet, lindrar eventuell ömhet i musklerna, och förbättrar den aerobiska förmågan.
  • Betain 2 g, är en förening som finns i växter som betor, betain förbättrar musklernas uthållighet, ökar styrkan, och ökar det naturliga tillväxthormonet i kroppen som gensvar på tung styrekträning.
  • L-Ornithine 2 g, en aminosyra som finns i höga mängder i kött/mjölk och som reducerar trötthet när du tränar intensivt samt främjar lipidoxidation (förbränning av fett för energi i motsats till att kroppen använder kolhydrater/glykogen).
  • L-Theanin 300 mg,  är en aminosyra, finns i första hand i te som minskar effekterna av mental och fysisk stress, ökar även produktionen av kväveoxid, som förbättrar blodflödet, och förbättrar vakenhet, fokus, uppmärksamhet, minne och humör. Theanin är ett perfekt komplement till koffein då den jämnar ut koffein-effekten under träningspasset och ger dig en jämn och uthållig ”kick”.

 

Observera att PWO  inte är nödvändigt för att nå ditt mål men för många kan det ge den extra kick som behövs för att nå nästa nivå.

Ovan ingredienser kan du köpa färdigblandat på Legion och PWO:n heter Pulse. Jag har testat flertal PWO men just denna kombination har gett mig den bästa kicken och framförallt att kicken håller i sig hela träningspasset. Tills Legion kommer till Europa och fraktkostnaderna går ner till rimliga nivåer köper jag ingredienserna i bulk från myprotein.com. Då ligger kostnaden på ca 6-7 kr/portion vilket jag tycker är helt okej. Finns säkert andra sidor som har likvärdiga priser.

Här kan du se hur du blandar din egen preworkout.