6 UNDERHÅLLA

 

En dag inser du att målet är uppnått. Det du främst kommer märka när du nått dit mål (och även under vägen till målet), är ett kraftigt ökat välbefinnande. Äntligen kan du njuta av att ligga i underhållsläge med en hög ämnesomsättning samtidigt som du äter ordentligt med mat.  I ett underhållsläge är det betydligt enklare att bibehålla det du arbetat upp.

 

11287837_782358141874840_1505459156_n

 

 

Även i ett extremfall, säg att du hypotetiskt skulle sluta träna helt under en period och bara äta en massa skräpmat skulle du definitivt gå upp i vikt men inte lika mycket som tidigare. Dessutom skulle du, om du började träna igen och kontrollerade ditt kaloriintag, bara inom några få månader återgå till din tidigare form då kroppen nu byggt upp ett muskelminne. Detta är bevisat genom forskning. Jag har också upptäckt att samma sak gäller kroppsfett. Har du en gång gått ner till 8-10% i kroppsfett är det betydligt enklare att göra om det.

Jag rekommenderar i en underhållsfas att använda dig av periodisk fasta, kanske gå ner till att träna 2-3 dagar i veckan för att få mer tid till annat. Personligen tränar jag helst på morgonen, fastad, då jag är som mest fokuserad före dagens utmaningar.

Viktigt är dock, även i en underhållsfas, att fortsätta lägga fokus på att försöka slå tidigare personrekord. Även om det bara är mindre ökningar. Det är viktigt att fortfarande ha ett mål med träningen. Se under träningsprogram för exempel på upplägg i en underhållsfas.

För dig som fått mersmak och vill gå vidare för att nå de sista procenten av din genetiska potential finns metoder såsom leangainscalorie cycling och periodisering av träningsprogram. Dessa metoder används ofta av mer avancerade lyftare och är inget du behöver göra för att få en atletisk kropp. För oss flesta räcker det att följa dessa 6 steg för att dramatiskt öka välbefinnandet och livskvalitén.

Jag önskar dig lycka till !