3 BULK/DEFF OM OCH OM IGEN

 

Sammanfattning:

  • Gå ner till 10% kroppsfett om du är kille alternativt 20% om du är tjej (se guide här)
  • Börja bulka, så långsamt du kan utan att nå en platå i styrka/vikt tills du når 15% i kroppsfett, se guide här
  • Repetera ovan tills du uppnått ditt mål, du bör fram till dess alltid ligga i antingen kaloriunderskott eller överskott

 

När du fått kontroll på ditt kalori-intag är nästa steg att optimera din strategi för näringsintaget så du kan öka maximalt i muskelmassa utan att öka för mycket i fett. Det är möjligt att öka i muskelmassa samtidigt som du minskar i kroppsfett men detta gäller oftast nybörjare, under deras första 6-12 månader, när kroppen är som mest mottaglig för träning. För att sedan optimera din muskeltillväxt behöver du ligga i ett måttligt kaloriöverskott (”lean bulk”)

 

11312324_1410651362593432_395958443_n

 

Hemligheten ligger i att periodiskt bulka och deffa. Så länge du inte uppnått den muskelmassa du önskar ska du antingen ligga i ett kalori-underskott eller överskott. Ca 6 månader bulk och efter detta ca 10 veckor deff brukar vara det normala. Sedan är det bara att repetera tills du når dit du satt ditt mål.

Väg dig 1 gång i veckan samma tid på dagen. Målet under bulken är att varje vecka gå upp i vikt alternativt under deff att gå ner i vikt.

Se dessa guider för DEFF alternativt BULK.