Bastu för hälsa och långt liv

Bastu för hälsa och långt liv

Användning av bastu (och i synnerhet infraröd bastu) har visat sig har många fördelar för din hälsa.

Infraröd bastu är ett värmesystem för hela kroppen som producerar en osynlig infraröd värmevåg som är djupgående värme för hela kroppen.

Vetenskapliga studier visar att en 30 minuters session i en långt infraröd bastu kan bidra till ökad minskning av gifter och lagrat fett med upp till sex gånger nivån en traditionell bastu eller vanlig motion kan uppnå. Detta beror på att infrarött ljus tränger djupt in i vävnaden och den unika ljusvåglängden verkar för att bryta ner toxiner (bekämpningsmedel, tungmetaller etc.) celluliter och fetter. Eftersom du kan svettas upp till tre gånger mer än vad du gör i en traditionell bastu, sköljs dessa föroreningar sedan till hudytan där du kan helt enkelt duscha bort dem. I en behaglig 30 minuters lång bastubad med IR kan man förlora upp till 800 kcal. Jämför det med att cykla i 1,5 timmar: 200 kcal.

Fördelar:

  • Behandlar stela muskler, leder
  • Lindrar hudbesvär
  • Ökar blodcirkulation
  • Avstressande & avslappnande
  • Reducerar celluliter
  • Avlägsnar toxiner
  • Ökar kalori-förbränning
  • Förbättrad hjärt-kärl kondition
  • Stärker immunförsvar

 

Här förklarar dr Rhonda Patrick hur användning av bastu även kan förlänga livet: