Öka i muskelmassa utan att öka i kroppsfett

Öka i muskelmassa utan att öka i kroppsfett

 

Vill du öka i muskelmassa och samtidigt undvika att gå upp i kroppsfett kan du testa ”calorie cycling”. Du äter helt enkelt mer under träningsdagar och mindre under vilodagar. Det är dock inte, till skillnad från vad många säger, effektivare än ”lean bulk”.

Calorie cycling är främst för de som uppnått sitt mål, kanske ligger uppemot 90-95% av sin genetiska potential och vill nå de sista procenten utan att behöva bulka. Dessutom vill många i samband med denna metod gå ner mot 6-7 % i kroppsfett och då är calorie cycling ett bra alternativ för att öka energin under träningsdagar. Men detta är med största sannolikhet ingen metod du behöver använda och absolut inget nödvändigt för att nå ditt mål. Se vidare här gällande ”calorie-cycling”.

Efter att testat de flesta upplägg har jag funnit att  ”lean bulk” är det absolut bästa sättet för att optimera ökningar. Det är enkelt, du ska ligga i ett måttligt kaloriöverskott för att ge kroppen de bästa förutsättningarna för ökad styrka och muskelmassa. Dock innebär en bulk också ökning i kroppsfett vilket du genom kortare perioder av deff eliminerar. Se vidare här hur du bulkar på bästa sätt. Bulkar och deffar du enligt guider på denna sida kommer du nå dit mål snabbast.

 

 

how-does-carb-cycling-work

 

 

Gör inte misstaget att blanda ihop ”calorie-cycling” med ”carb-cycling” vilket är något helt annat, se vidare denna artikel . Många tror att detta skulle vara den ”heliga gralen” till ökad muskelmassa utan att öka i kroppsfett. Du kommer ha vissa låg-kolhydrat dagar eller noll-kolhydratdagar vilket troligtvis kommer resultera i att du mår sämre och förlorar energi under träningspassen. Vissa förespråkar till och med extrema låg-kalori-dagar vilket suger ännu mer och då riskerar du dessutom att börja tappa muskelmassa.  Så undvik helst denna metod (tro mig, jag har egna erfarenheter …). De fåtal gånger carb-cycling skulle vara ett alternativ är om du är speciellt känslig för ett högre intag av kolhydrater eller om du av någon anledning känner att låg-kolhydrat dagar gör att du mår bättre.

 

Här förklarar Mike vidare kring carb cycling och varför det oftast inte är nödvändigt: